HAR DU NOEN GANG FØLT DEG FOR DVASK FOR DIN PARTNER?

Foto: Fra Miami i sommer (5 kg mer enn jeg er i dag)

 

Har du noen gang opplevd at du ble sammen med en partner som er mye bedre fysisk shape enn deg? Har du følt deg dvask i forhold til partneren din og kjent på presset om at du bør komme raskt i form?

DET HAR JEG!

Jeg har jobbet i årevis med å hjelpe mennesker til å trene og spise bedre for å se bra ut. Ikke alle har dette som et mål, men for å være ærlig har flesteparten av de som kontakter meg dette målet. For meg spiller det ingen rolle hvilket mål mine kunder har. De får uansett helsefordelene på kjøpet og det er jo supert! Ofte ønsker mange å se bedre ut fordi de ønsker å være mer attraktive på sjekkemarkedet eller å føle seg mer vel i sin egen kropp så de kan fungere best mulig i intime settinger med sin partner.

Desverre er det ofte slik at mange som blir sammen med noen som er i bedre fysisk shape enn de selv forsøker å trykke den som er veltrent ned for at de skal føle seg bra. Dette er vanlig om selvfølelsen din er lav. Når selvfølelsen er lav føler man kanskje ikke at man er bra nok for å være sammen med en så flott partner. Mange blir redd for å miste partneren og tenker at de får mer kontroll på partneren om han eller hun forfaller litt ned på deres level. I mange tilfeller ender dette opp med at begge blir sittende i sofaen og legger på seg, begge føler seg dårligere og det går utover helsen og forholdet. Forferdelig spør du meg. Man burde heller fungere som et team og være ærlig med hverandre slik at man kan samarbeide på best mulig måte.

Som regel har jeg vært i bra form og jeg har derfor ikke hatt noen komplekser for min egen kropp i forhold. Jeg trives godt naken og har et avslappet forhold til min seksualitet. Da jeg møtte min forlovede i sommer var jeg litt mer hva jeg opplever som «fluffy». Da mener jeg fluffy iht slik JEG trives med å være. Ikke generelt. VET noen som leser dette rister på hodet, men vi har alle ulike preferanser og trivselvekt;) I sommer jobbet jeg fortsatt med å få kroppen i balanse grunnet helseutfordringer med mage og tarm jeg hadde hatt i 2018 og et altfor stort press jeg levde med de siste årene. Min forlovede var 29 år og superfit som dere selv kan se på bildet under! WOW, tenkte jeg!

Mange ville nok fått prestasjonsangst og jeg må innrømme at jeg følte et sterkt behov for å komme tilbake i shape. Vi dro raskt til Miami etter vi møttes og Karl Erik trente mer kondisjon enn meg. Om jeg ikke husker feil hadde jeg knapt løpt en meter de seneste årene. Jeg hadde kun trent styrke for å bygge muskler og forme kroppen for å prestere best mulig i fitnesskonkurranser og så hadde jeg brukt tid på å forsøke stabilisere vekten etter konkurranse. Det tok tid etter 6 konkurranser på 2 år i tillegg til høyt arbeidspress over lenger tid.  På det tidspunktet jeg møtte min forlovede hadde jeg rett og slett ikke kontroll på min egen kropp og kondisjonen var RÆVA! Han insisterte på å sprette opp på morgenen klokken 0600 på ferien og løpe langs stranden i 25 grader! GREAT! Jeg var så forelsket at jeg latet som ingenting og spratt opp sammen med han.  Men sannheten var at jeg synes det var HELT forjævli å løpe langs beachen i Miami og følte meg som en flodhest. Karl Erik er tidligere langrennsløper og trener mer kondisjon, så han var lett som en fjær og svevde avgårde!

En del menn skal ofte vise hvor bra de er og konkurrere, men Karl Erik løp i mitt tempo og vi trente sammen. På styrketreningen var det ofte jeg som tok lead. Så vi utfylte hverandre bra. Han er heldigvis ingen cocky fyr med et stort ego, men en snill, omsorgsfull mann som forstår. Jeg trente mer kondisjon og sluttet samtidig telle kalorier og å loggføre maten slik jeg gjorde da jeg konkurrerte i fitness.

Etter 6 måneder hadde jeg gått ned 5 kg uten å tenke så mye over det:

Foto: Bildet til venstre var da vi var i Miami. Jeg VET at mange av dere ikke anser det som fluffy, men iht mine preferanser må jeg være ærlig å si at jeg trives bedre med å være som til høyre hvor min metabolske alder er 22 og jeg har en fysisk grad av 9 på Tanita scanner med høy muskelmasse og lav fett%. Til høyre er kroppen min mer i balanse og fungerer bedre. Bra for helsen mener jeg 🙂

Jeg kunne ha valgt å føle meg dårlig, men jeg valgte å la meg inspirere og steppe up mitt game. Heldigvis hadde jeg en partner som forstod at helsen min ikke var helt der den pleier å være og som valgte å støtte og motivere meg. Jeg er en stolt løve som liker å være sterk. Det å skulle vise sårbarhet er ikke lett for meg, men heldigvis falt det naturlig med min forlovede siden han var så følsom og omsorgsfull. Jeg senket skuldrene og stresset mindre. Det at jeg stresset mindre tror jeg at er en av de største grunnene til dette resultatet. Jeg trener mindre nå enn før, men er nøye med å dekke næringsbehovet. Kostholdet mener jeg er 80% av resultatet og jeg er opptatt av å spise næringsrikt og nok, samt fylle på regelmessig igjennom dagen. Så drikker jeg 3-4 l vann med fiber hver dag og tar ekstra vitamintilskudd. Nå trener jeg også mer kondisjon.

Fokuset nå er på helse, mestring, treningsglede og vedlikehold. Jeg er ikke nødt til å slå rekord hver eneste trening og jeg skal ikke stille i noen konkurranse. Nå er jeg på trivselsvekten min og jeg er veldig glad jeg har en partner som unner meg og lykkes uansett arena 🙂